У літературній кавярні

2016-02-25

/Files/images/DSC_0007.JPG

Не знаю, кому спало на думку поєднати літературу й ресторанну справу, але ідея здобула неабиякий успіх. Літературні кав’ярні – місце відпочинку молоді – давно стали звичним явищем культурного життя світу і України зокрема.

Гадаєте, аби створити такий заклад необхідно вкласти силу-силенну коштів і сил? А я вам скажу, що потрібно мати лише натхнення і творчу уяву. Літературна кав’ярня у Кир’яківській ЗОШ І-ІІІ ст. – яскравий тому доказ.

Завдяки креативності і ентузіазму вчителів-філологів Шередько О.О. та Шучаліної Ю.М. учні 5-11 класів мали унікальну змогу відпочити від уроків і буденних клопотів за філіжанкою ароматного чаю у теплій і дружній атмосфері. Звісно, у день 145-ї річниці з дня народження Лесі Українки ми не могли не згадати цю геніальну поетесу. Всі присутні подумки мандрували то до Волині, то до Грузії, читали Лесині листи і спогади про неї. Перед нашими очима поставали чарівна Мавка і горда незалежна Кассандра, образи нескореного Неофіта і одержимої Міріам,.. З кожною новою поезією, яку декламували відвідувачі кав’ярні, примножувалися захоплення і невимовна гордість до української Сафо.

Слова, сповнені якоїсь невидимої магії, змішувалися з повітрям, парували теплом, хрумкотіли солодким печивом, падали сонячним промінням у душу кожного присутнього і залишали там крихту своїх нерозгаданих чар.

Шередько Анна,

учениця 10 класу

Кiлькiсть переглядiв: 183