• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • До уваги батьків та учнів Чат-бот «Стоп наркотик»

До уваги батьків та учнів Чат-бот «Стоп наркотик»

2020-04-14

/Files/images/93771530_2896775980405014_3236559892521156608_n.jpg
Чат-бот «Стоп наркотик» допоміг заблокувати понад 700 наркокрамниць, боротьба з наркочумою триває.
16 січня 2020 року, в МВС презентували роботу всеукраїнського чат-боту «Стоп-наркотик», який був розроблений спеціалістами Харківського національного університету внутрішніх справ. Заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі заявив, що майже вся наркоторгівля перейшла у мережу Інтернет, як і розрахунок по таким операціям. Тому, команда ХНУВС запропонувала рішення – цифрова боротьба з наркозлочинністю чат-бот «Стоп наркотик».
«Слід зазначити, що наразі заблоковано понад 700 адрес наркокрамниць, понад 15 тисяч користувачів познайомилися з чат-ботом. Частина користувачів регулярно допомагає блокувати наркоадреси. А це означає, що лише спільна робота правоохоронних органів, засобів масової інформації та суспільства – ефективний метод боротьби з наркозлочинністю», - заявив Олександр Гогілашвілі.
Декан факультету кіберполіції В’ячеслав Марков зазначив, що чат-бот – це проста програма, яка має свій простий функціонал та дозволяє архівувати та систематизувати всі наркоадреси для подальшої протидії наркозлочинам, а також блокувати їх.
Старший викладач Олексій Рвачов зазначив, щоб чат-бот діє через додаток Telegram як окремий канал «СтопНаркотик MRIYA» (https://t.me/stopdrugsbot?start=417361947) та пристосований до будь-яких операційних систем.
Чат-бот оснащений інструкцією для людей, які ніколи не користувалися Telegram. Користувачі можуть надсилати рекламу наркоадрес у вигляді фото, або ж саму адресу. Крім того, є можливість надати інформацію про фізичну адресу, де, на думку користувача, продають наркотики.
Користувачі чат-боту також можуть щодня допомогти у блокуванні наркокрамниць, подивитися кількість вже заблокованих, долучити друзів та навіть надсилати листи до адміністрації Telegram.
Спільними зусиллями побороти проблему розповсюдження наркотиків стане простіше.
Кiлькiсть переглядiв: 109