День писемності

2013-11-08

/Files/images/DSC_0254.JPG

Україно… Рідна, мила моя Україно… Вслухайтесь і не залишиться байдужою ваша душа: ніжно й таємно обізветься вона солов’їним передзвоном у піднебессі і склепає разом із жайвороном вранішню чи вечірню пісню…

Так розпочалася урочиста лінійка в Киряківській ЗОШ І-ІІІ ст.., присвячена Дню української писемності та відкриттю IV Міжнародного конкурсу з української мови ім..Петра Яцика.

Перебіг чудових краєвидів рідної України на екрані супроводжувався декламуванням поезій про мову. У німому заціпенінні стоять учні, слухаючи про досягнення наших учнів у літературних та мовознавчих конкурсах: призерами районного етапу конкурсу ім..П.Яцика різних років стали Талагей Д., Задніпрянець А., а Шередько А. уже 4 роки поспіль є призером районного, обласного і, навіть, Всеукраїнського етапів. Всіх присутніх привітала зі святом Кир’яківський сільський голова Капля Т.М. Вона ж і вручила грамоту переможцю ІІ Всеукраїнського конкурсу «Слово про вчителя» Агєєвій Дар’ї. На завершення лінійки учні і Шучаліна Ю.М. прочитали молитву до мови та засвітили серце нашої мови маленькими дитячими серцями-вогниками. Мелодійно лунала у залі авторська «Пісня про мову» (Н.А.Тарановська, М.В.Задніпрянець) у виконанні Рибіної С.:

Любіть її, барвисту, барвінкову,

Як неню ту єдину і чудову.

Пісні хай линуть гордо над землею,

А ви пишайтесь мовою своєю.

Шучаліна Юлія Миколаївна,

учитель української мови

Кiлькiсть переглядiв: 182